Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řecko zasáhly prudké bouře a chladné počasí, školy jsou zavřené

Santorini, Řecko
Santorini, Řecko
Foto: Pixabay

Řecko sužuje prudký vítr a nízké teploty. K jihoevropské zemi se blíží cyklona nazvaná Xenofon. Lodě v celém Řecku dnes už druhý den zůstaly v přístavech, školy v regionu Attika kolem Atén budou v pátek zavřené, informovaly dnes agentury Reuters a AFP.

Vítr v Jónském moři dosahuje rychlosti až 100 kilometrů za hodinu a teploty nečekaně klesly až k deseti stupňům Celsia. Podle Reuters poryvy větru srážely popelnice z aténských ulic a v některých oblastech zapříčinily výpadky proudu a vyvracely stromy.

Hasiči museli vyjíždět ke stovkám případů popadaných stromů a dalších objektů. Civilní ochrana vyzvala obce a občany k bdělosti.

Vítr má podle meteorologů ještě zesílit a dnes večer a v pátek má v některých částech země také vydatně pršet. Server Severe-weather.eu varuje před středomořskou tlakovou níží, která má Řecko naplno zasáhnout v sobotu.

Témata:  Řecko počasí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy