Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí jako na houpačce. Jak bude o víkendu?

Podzimní den v areálu zámku Lednice
Podzimní den v areálu zámku Lednice
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Počasí jako na houpačce, které v Česku pozorujeme v posledních dnech, bude pokračovat i nadále. Zatímco v pátek ráno se mohou objevit mrazy a teploty pod nulou, o víkendu vystoupají na více než 20 stupňů.

V pátek bude na většině území jasno, ráno se ojediněle objeví mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou na 5 až 1 °C a při uklidnění větru i na hodnotu -1 °C. Nejvyšší denní teploty naopak stoupnou na 16 až 20 °C. 

I v sobotu bude jasno až polojasno, ráno se místy objeví mlhy a ojediněle nízká oblačnost. Později odpoledne a večer hrozí od jihu přibývání oblačnosti a na horách na jihozápadě ojediněle přeháňky.

Nejnižší noční teploty se budou opět pohybovat v rozmezí 5 až 1 °C, místy se mohou objevit přízemní mrazíky, ve východní polovině ale stoupnout až na území 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 18 až 22 °C. 

V neděli bude většinou oblačno a místy se objeví přeháňky. Ráno očekávají meteorologové místy mlhy nebo nízkou oblačnost a ojediněle mrholení.

Nejnižší noční teploty stoupnou na 8 až 4 °C a ve východní polovině území dokonce na 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty budou v rozmezí 18 až 22 °C. 

V průběhu příštího týdne bude většinou polojasno až jasno a noční teploty by se měly pohybovat kolem 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty pak opět vystoupají na 22 °C.

Témata:  počasí podzim

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:56

Speed Marathon: Policie za pátek eviduje tisíce přestupků

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy