Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babí léto v Česku pokračuje, na konci týdne přijde zlom. Předpověď

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

I tento týden budou v Česku pokračovat teploty přesahující 20 až 25 °C. Na konci týdne ale přijdou deště doprovázené poklesem teplot.

V úterý se budou nejnižší noční teploty pohybovat v rozmezí 12 až 8 °C, v západní polovině Čech a na východě Moravy kolem 5 °C. Nejvyšší denní teploty opět stoupnou na 18 až 22 °C.

I ve středu bude pokračovat jasné počasí. Ráno se sice objeví ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost, nejnižší teploty ale nespadnou pod 10 až 6 °C, v západní polovině Čech až 3 °C. Nejvyšší denní teploty naopak stoupnou na 17 až 21 °C.

Ve čtvrtek se začne dělat polojasno až oblačno. Ráno se místy ukáží mlhy nebo nízká oblačnost, zejména v Čechách. Nejnižší noční teploty budou opět 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty si rovněž udrží trend 17 až 21 °C. 

V pátek bude oblačno až polojasno, ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Během dne bude postupně zataženo a objeví se slabé přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou stále pohybovat kolem 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty ale poklesnou na 16 až 20 °C.

O víkendu bude zataženo, pouze místy polojasno. Ojediněle se objeví přeháňky, v závěru budou srážky častější. Nejnižší noční teploty postupně klesnou na 9 až 5 °C, nejvyšší denní teploty už nepřekročí 12 až 17 °C.

Témata:  počasí EuroZprávy.cz podzim

Aktuálně se děje

10:06

Srbsko se vzdává Ruska. Přibližuje se k NATO

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy