Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sníh, teploty kolem nuly a mrazivé noci. Předpověď na víkend

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Česko má před sebou první mrazivý víkend letošního roku. Zatímco během dne se teploty budou pohybovat těsně nad nulou, v noci spadnou pod bod mrazu. Můžeme také očekávat příchod prvního sněhu.

V sobotu by měl mráz zasáhnout celé území Česka. Bude sice jasno až polojasno, nejnižší noční teploty ale klesnou na 0 až -4 °C, a nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 4 až 8 °C.

V neděli se během odpoledne a večera objeví přibývání oblačnosti a večerv severovýchodní polovině území místy přeháňky, nad 800 m dokonce sněhové.

Nejnižší noční teploty klesnou opět na celém zemí pod bod mrazu a budou se pohybovat kolem -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty se mohou pohybovat kolem 3 °C.

Od pondělí bude oblačno až zataženo a na většině území se objeví občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou držet kolem +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty mezi 1 až 5 °C. 

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy