Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Silnice na západě Čech pokryla ledovka, řidiči by raději neměli vyjíždět

Zledovatělé silnice potrápily nejednoho řidiče a silničáře!
Zledovatělé silnice potrápily nejednoho řidiče a silničáře!
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Hasiči doporučují v Karlovarském kraji kvůli ledovce řidičům vůbec nevyjíždět. Potíže jsou na dálnici D6, kvůli nehodám se tam tvoří kolony, záchranáři zasahují i na dalších místech v kraji. Řidiči by měli být ohleduplní a zasahujícím složkám integrovaného záchranného systému umožnit průjezd k místu nehody, upozornil mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Mrznoucí déšť komplikuje od rána dopravu především na silnicích na Chebsku a Sokolovsku, na ledovku by si měli dát pozor i chodci.

"Záchranáři důrazně apelují na řidiče, aby na zledovatělých vozovkách jezdili s maximální opatrností. V ideálním případě aby v dopoledních hodinách, pokud to není nutné, vůbec na silnice nevyjížděli. Pokud již musí vyjet, tak záchranáři žádají o ohleduplnost pro jejich techniku během jízdy k zásahům," uvedl Kasal.

POZOR !!!!!! V celém Karlovarském kraji se tvoří ledovka. Jednotky zasahují u několika dopravních nehod.

— HZS Karlovarského kraje (@hzskvk) 30. listopadu 2018

Brzy dopoledne zasahovali hasiči u dopravní nehody nákladního auta u Šabiny, u nehody osobního auta v Loučkách, nehody dvou aut u Kynšperka, u nehody auta u Kraslic a také u nehody pěti osobních aut na dálnici D6 u Kynšperku nad Ohří. Hraniční přechod Svatý Kříž na Chebsku ráno zablokoval polský kamion. Podle předpovědi meteorologů má mrznoucí déšť s tvorbou ledovky přetrvat i během dne.

Namrzající déšť komplikuje dopravu také v Plzeňském kraji, zejména v okresech Tachov a Domažlice. Na náledí se stalo už několik nehod, informovali dnes ČTK mluvčí hasičů Petr Poncar a policie Markéta Fialová. Řidiči by měli věnovat jízdě maximální pozornost. Déšť namrzá je i na dálnici D5 mezi Rozvadovem a Plzní.

Například na Tachovsku zasahují hasiči během krátké chvíle u dvou dopravních nehod, v Domažlicích havaroval traktor. Narazil do semaforů u železničního přejezdu a uvízl tam. Zásah hasičům komplikuje počasí a namrzlé silnice. 

Témata:  náledí Karlovarský kraj Plzeňský kraj silnice

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy