Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak bude o víkendu? Předpověď je doslova mrazivá

Krása zimy
Krása zimy
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Česko má před sebou mrazivý víkend, při kterém spadnou teploty hluboko pod nulu. Ačkoliv by na většině území nemělo ve velké míře sněžit, meteorologové očekávají tvorbu ledovky.

Nejnižší noční teploty v pátek klesnou na -3 až -7 °C, nejvyšší denní teploty nevyrostou výše než na -3 až +1 °C. V nárazech bude foukat vítr o rychlosti 15 až 20 m/s, na horách místy až 30 m/s. 

V sobotu bude rovněž zataženo až oblačno a místy se objeví sněžení nebo mrznoucí mlhy. V Čechách se přechodně vyskytnou srážky mrznoucí, postupně většinou dešťové.

Nejnižší noční teploty klesnou až na -8 °C. Nejvyšší denní teploty stoupnou na 1 až 5 °C, na Moravě, ve Slezsku a v severovýchodních Čechách na -3 až +1 °C. 

I v neděli bude zataženo až oblačno, během dne se od západu na většině území objeví déšť, místy mrznoucí s tvorbou ledovky. Na východě republiky by se také mělo zpočátku objevit sněžení.

Nejnižší noční teploty mírně vzrostou, a to na +2 až -3 °C, na východě ale zůstanou kolem -6 °C. Nejvyšší denní teploty vyrostou na 3 až 7 °C, na Moravě -1 až +3 °C. 

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy