Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Česku se oteplí, bude jako na jaře. Předpověď na příští týden

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Po několika posledních mrazivých a zasněžených dnech si Česko příští týden od projevů zimy na chvíli odpočine. Teploty vystoupají na jarní hodnoty a pod nulu prakticky nespadnou.

V pondělí bude zataženo až oblačno a občas se objeví déšť, na Moravě a ve Slezsku zpočátku místy mrznoucí déšť s tvorbou ledovky. Ojediněle mlhy.

Nejnižší noční teploty klesnou na 6 až 2 °C, na Moravě, ve Slezsku a na severovýchodě Čech ještě mohou naposledy spadnout pod nulu, a to na +2 až -2 °C.

Nejvyšší denní teploty vystoupají na jarních 7 až 11 °C, na Moravě a na severovýchodě Čech 1 až 5 °C. 

V úterý bude také zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky, nad 1000 m postupně srážky smíšené nebo sněhové. Během dne ale dojde k ubývání srážek i oblačnosti.

Nejnižší noční teploty porostou na 8 až 4 °C, na Moravě a na severovýchodě Čech na 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty zůstanou na hodnotách 7 až 11 °C.

I ve středu bude zpočátku oblačno až polojasno, ojediněle se objeví mlhy. Postupně přibývání oblačnosti a místy s deštěm.

Nejnižší noční teploty klesnou na +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty mírně klesnou na 6 až 10 °C, na Moravě a severovýchodě Čech na 2 až 6 °C.

Ve čtvrtek bude převážně zataženo, na většině území občas déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty ale stoupnou na 8 až 4 °C, na Moravě a na severovýchodě Čech kolem 4 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty pak zůstanou na 6 až 10 °C. 

V pátek a o víkendu bude zataženo až oblačno, jen přechodně polojasno. Občas s deštěm nebo přeháňkami, postupně na horách a v závěru i ve středních polohách srážky smíšené nebo sněhové.

Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 6 až 1 °C, v závěru období na +3 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty se udrží na 6 až 10 °C, postupně ale klesnou na 2 až 6 °C.

Témata:  počasí EuroZprávy.cz podzim

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy