Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí na květen a červen: Léto si dá pauzu, pak udeří plnou silou

Počasí
Počasí
Foto: INCORP images

V nadcházejících týdnech nás velké oteplení nečeká. Rtuť teploměru v průběhu května jen málokdy překročí 20 stupňů, naopak se ochladí a přiženou se deště. Od června pak rtuť teploměru poklesne pod dvacetistupňovou hranici jen málokdy. Ukazuje to dlouhodobá předpověď serveru AccuWeather pro Českou republiku.

Vyjma stávajících teplých dnů se konec dubna ponese spíše v chladnějším duchu. Teploty klesnou a objeví se i přeháňky. Podobně na tom bude počasí i na začátku května.

Ke konci prvního květnového týdne se oteplí a teploty mohou opět dosáhnout až na letní hodnoty, poté ale opět přijde pád až na zhruba 16 stupňů a objeví se přeháňky a déšť.

Pochmurné počasí vydrží zhruba dva týdny a vyjasní se až ke konci měsíce, kdy teploty opět porostou. Hrozí ale zvýšené riziko výskytu bouřek, které přetrvá až do začátku června.

Nejvyšší denní teploty by už ale podle předpovědi neměly klesnou pod 20 stupňů Celsia a polojasné počasí naruší pouze častěji se vyskytující bouřky. V polovině a ke konci června se pak vrátí občasné přeháňky a déšť.

Konec školního roku by měla doprovázet zvýšená bouřková aktivita, která vydrží až do poloviny července. Teploty ale přesto porostou ke 30 stupňům, navzdory tomu, že bude spíše polojasno.

Témata:  počasí léto

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy