Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Moravu čekají bouře i s krupobitím a přívalovým deštěm

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha - Meteorologové vydali výstrahu před přívalovým deštěm, krupobitím a nárazy větru. Platí od 12:00 do 20:00 v krajích Zlínském, Olomouckém a Moravskoslezském.

Dnes může celkový úhrn srážek dosáhnout až 30 milimetrů. Krupobití by se mělo vyskytovat jen lokálně, stejně jako větrné poryvy o rychlosti více než 70 km/h.

Meteorologové varují, že přívalový déšť může ojediněle zatopit níže položená místa a sklepy. Kvůli nárazovému větru by lidé měli zajistit okna, dveře a upevnit volně položené předměty, například zahradní nábytek nebo slunečníky.

K večeru budou bouřky slábnout, další by ale měly do Česka dorazit i ve čtvrtek.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Polojasno, postupně oblačno a ojediněle přeháňky nebo bouřky. V Čechách odpoledne další přibývání oblačnosti a později srážky na většině území, ojediněle i silné bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, na jihu a východě kolem 27 °C. V Čechách mírný jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s se bude k večeru od západu měnit na západní a v bouřkách přechodně zesílí. Na Moravě čerstvý jižní vítr 4 až 8 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):Oblačno, místy přeháňky, na východě území zpočátku ojediněle i bouřky. V severozápadní polovině Čech v noci a ráno zataženo s deštěm. V průběhu dne ustávání srážek a později i ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C, na západě kolem 14 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, na východě kolem 24 °C. Čerstvý západní až jihozápadní vítr 5 až 9 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s, bude k večeru slábnout, uvedl chmi.cz.

Předpověď na sobotu (00-24):Polojasno, během dne přechodně až oblačno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, na západě Čech kolem 20 °C. Slabý západní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Polojasno, během dne přibývání oblačnosti a místy déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, na východě až 27 °C. Mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Témata:  počasí bouřky

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 20:49

Bělorusko tvrdí, že úspěšně zabránilo pokusu o dronové útoky z Litvy

Šéf Běloruského výboru pro státní bezpečnost (KGB) Ivan Tertel tvrdí, že jeho země úspěšně zabránila pokusu o dronové útoky z Litvy směřující na hlavní město Minsk a jeho okolí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy