Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí: Víkend přinese déšť i bouřky, letní teploty ale nečekejte

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Po několika letech, kdy jsme zažívali relativně teplá jara, překvapily mnoho Čechů letošní chladné květnové teploty. V několikaletém srovnání ale letošní květen není ničím výjimečným, naopak je zcela normální. Právě loňské teploty byly extrémní. Jaký tedy bude víkend?

V pátek v noci nás čeká jasno až polojasno, k ránu ojediněle mlhy. Na východě a severovýchodě zataženo, zpočátku místy déšť. Přes den skoro jasno až polojasno, během dne přechodně až oblačno. Na východě zpočátku až zataženo a ojediněle déšť. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, na severovýchodě 11 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, na severovýchodě 16 až 19 °C, v 1000 m na horách 13 °C, v Beskydech kolem 10 °C. Slabý proměnlivý nebo severní vítr do 4 m/s.

V sobotu počítejte s počasím v režimu oblačno, přechodně až polojasno. Během dne od severozápadu místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Slabý proměnlivý, během dne severozápadní až západní vítr 1 až 4 m/s.

Neděle překvapí polojasnem až oblačnem, ojediněle, na jihu a východě místy přeháňkami. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Slabý proměnlivý, během dne přechodně mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

Témata:  počasí jaro bouřky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy