Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí: Na Česko se valí fronta, přinese lijáky i bouřky. Předpověď do konce týdne

Deštivé počasí, ilustrační foto
Deštivé počasí, ilustrační foto
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Výstraha meteorologů před nebezpečím vzniku požárů skončí v celé zemi v pátek v poledne. Srážky by měly do Česka dorazit ve čtvrtek večer. ČTK o tom dnes informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

"Přes naše území začne ve čtvrtek večer od severozápadu postupovat okludující frontální systém a v důsledku očekávaných srážek se nebezpečí vzniku a šíření požárů sníží," uvedli meteorologové.

Riziko vzniku požárů platí kvůli suchu na celém území ČR od pátku. Lidé nemají rozdělávat oheň v přírodě, vypalovat trávu, odhazovat cigaretové nedopalky na zem, používat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně. Měli by také dbát na úsporné hospodaření s vodou.

Dnes bude polojasno, během dne až oblačno, místy přeháňky. V Čechách od západu postupně až zataženo a později na západě srážky četnější. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Slabý, během dne mírný severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):Oblačno až zataženo. V Čechách na většině území, na Moravě a ve Slezsku ojediněle, postupně místy občasný déšť nebo přeháňky. V Čechách ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Slabý, během dne mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na sobotu (00-24):Zataženo až oblačno, déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s, informuje portal.chmi.cz.

Předpověď na neděli (00-24):Většinou oblačno, místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Mírný severní vítr 2 až 6 m/s.

Témata:  počasí déšť požáry

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy