Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí v červenci? Meteorologové nepřinášejí moc dobré zprávy

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Počasí nebude první prázdninový měsíc právě příznivé. Teplo a slunečno předpokládají meteorologové až poslední týden v červenci. Do té doby máme očekávat teploty kolem 24 °C a zataženo.

První dva červencové dny by mělo být teplo a polojasno, v sobotu však meteorologové předpokládají silné bouřky. V neděli se pak výrazně ochladí. Bude maximálně 23 °C.

Chladné počasí s teplotami kolem 24 °C se zataženou oblohou a občasnými přeháňkami a dešti očekávají meteorologové z portálu AccuWeather do středy 13. července. Již v pondělí a v úterý však postupně teploty porostou, i když bude stále zataženo a pršet.

Od 13. do 24. července meteorologové předpokládají, že by se počasí mělo lepšit. Bude méně oblačnosti. Některý dny však bude pršet. V tyto dny pak i mírně klesne teplota. Teploty by se v tomto období měly pohybovat kolem dlouhodobého průměru, který je pro toto období 25 °C.

Od 24. července do konce měsíce očekávají meteorologové nejlepší počasí. Mělo by být jasno, bez srážek. Mohou se však vyskytnout bouřky z vedra. Teploty by se měly pohybovat kolem 28 °C.

Témata:  počasí déšť

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy