Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na záchod před sexem? Vědci varují před nemocemi a radí pravý opak

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

New York - Odskočit si před sexem na toaletu je věc, kterou považuje řada lidí a párů takřka za samozřejmou. Tvrdilo se dokonce, že ženy by si měly vyprázdnit močový měchýř nejen proto, aby pro ně byl styk pohodlnější, ale i proto, aby snížili riziko vzniku infekce močových cest. Nyní se ukazuje, že vše může být jinak.

Vyprázdněný močový měchýř není jen záležitostí pohodlnosti, ale i prevence. Alespoň to tvrdila řada odborníků, která upozorňovala na možný vznik zdravotních obtíží v případě, že budou ženy praktikovat pohlavní styk bez předchozího vymočení.

Urolog David Kaufman má ale pro páry přesně opačnou radu. Podle serveru Yahoo News tvrdí, že močení před milováním je jedním z největších omylů, který musí svým pacientkám trpělivě vysvětlovat. 

Podle lékaře se při sexu mohou bakterie z pochvy dostat do močové trubice. Návštěvou toalety po styku se ale dají bezpečně zlikvidovat. Pokud tak neučiníme, mohou si bakterie najít cestu až do močového měchýře, a tam vyvolat infekci, varuje Kaufman.

Varuje také před zdánlivě bezpečným užíváním kondomů. Pokud žena trpí na často se opakující infekce, měla by se svým partnerem zvážit použití jiných antikoncepčních prostředků, než ty se spermicidními mazivy, které způsobují podráždění a mohou zvýšit pravděpodobnost vzniku infekce močových cest.

Témata:  ženy vztahy Láska, intimnosti

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy