Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poprask v Británii: Člen královské rodiny přiznal, že je gay

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: www.wikipedia.org

Londýn - První člen královské rodiny v historii se přiznal k tomu, že je homosexuál. Jde o bratrance královny Alžběty II., který má z bývalého manželství tři děti.

Lord Ivar Mountbatten prozradil, že ho víc než ženy přitahují muži. Nikdo jiný si předtím něco takového přiznat netroufl. A není divu, britská královna těmto netradičním svazkům příliš nakloněna není.

Velké podpory se mu však dostává ze strany prince Edwarda, syna královny. S manželkou Sophie patří k jeho blízkým přátelům a Ivar je také kmotrem jejich dcery.

Mountbatten má z předchozího manželství s Penelope (Penny) Thompsonovou tři děti. S tím, že ho popírání vlastní sexuality užíralo, se svěřil o víkendu. S partnerem Jamesem Coylem, který pracuje jako vedoucí posádky stewardů, konečně našel to, co mu doposud chybělo.

Ivar, který je asi sedmistý v pořadí na královský trůn, poznal nového přítele během lyžování ve Švýcarsku. James si ho spletl s instruktorem. Pozdravili se a potom všechno nabralo rychlý spád.

"Penny jsem před svatbou řekl, že jsem bisexuál, že mě přitahují obě pohlaví. Rozuměla mi a já jí budu navždy vděčný," popsal lord pro Daily Mail. Když byl malý, o homosexualitě se v jejich rodině vůbec mluvit nemohlo. "Je skvělé, jak jsme pokročili v toleranci," řekl.

Témata:  Velká Británie homosexuálové

Aktuálně se děje

2. května 2024 13:35

Mrazivé počasí zničilo většinu úrody v Česku

Letos se v Česku kvůli intenzivním mrazům místo očekávaných 138 000 tun ovoce očekává sklizeň pouze kolem 30 300 tun. Sdělil to ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) na tiskové konferenci v Praze po jednání se zástupci ovocnářů, vinařů a lesních školek. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy