Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

TOP 10 10 věcí, kterých se lidé bojí v při sexu

Polibek, ilustrační fotografie
Polibek, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Londýn - Co když se jí/mu nebudu líbit? Co když jí/jeho dostatečně neuspokojím? Lidé si před prvním sexem kladou řadu otázek a některé z nich jistě každého z nás alespoň jednou napadly. Server Superdrug's Online Doctor sestavil na základě výpovědí 2000 mužů a žen žebříček deseti nejčastějších otázek, které si lidé před milováním kladou.

1) Partner má sexuální chorobu

Podle serveru se rizika přenosu nákazy sexuální chorobou obává 7 z 10 lidí, nejvíce mladí lidé ve věku 15 až 24 let. Nakazit se mohou jak muži, tak ženy, tudíž obavy jsou oprávněné a na místě.

2) Protržený kondom

Ačkoliv je podle serveru riziko protržení kondomu nízké a děje se tak v jednom z 250 případů, je to věc, které se lidé oprávněně obávají.

3) Partner vaše tělo shledá neatraktivním

Málokdo má rád své tělo, lidé se ale mnohem více obávají toho, že se nebudou líbit svému protějžku. A ruku na srdce, tento problém se týká hlavně žen. Vysvětlovat, že v lásce jde o víc než jen o vzhled nebo že by s vámi dotyčný/á do postele nevlezl(a), pokud byste se mu/jí nelíbili, je asi zbytečné. Odborníci proto radí, aby lidé, kteří se sami sobě nelíbí, trávili více časů nazí. Jednoduše si na sebe potom zvyknou.

4) Partner nedosáhne orgasmu

Obavy, že partner při milování nedosáhne orgasmu, sdílejí hlavně muži, a oprávněně. Podle studií totiž ženy dosahují orgasmu mnohem méně často, než muži. Rada je jednoduchá - komunikujte. Žena sama by vám měla ukázat nebo říct, co se jí jak líbí. 

5) Bojíte se vlastní nezkušenosti

Žádný účený z nebe nespadl. Pokud máte nedostatek zkušeností, mluvte a zkoušejte. Odborníci radí jednoduchou věc - pokud váš partner nebyl se sexem spokojený, měl by vám to říct. Vy byste se měli naopak ptát. Co bylo špatně, proč, jak to zlepšit a napravit. Chce to čas a trpělivost, poznání toho druhého nějakou chvíli trvá. Kdo ale vydrží, bude náležitě odměněn.

6) Budete se po sexu cítit trapně

Pokud si s partnerem či partnerkou důvěřujete, umíte spolu komunikovat, a berete sex jako přirozenost, není sebemenší důvod se cítit trapně. Pokud se tak přesto cítíte, je něco špatně. Promluvte si o tom.

7) Ztrapnění se při sexu

Trapně se nemusíte cítit pouze po sexu, ale i při něm. Mnohdy je to přitom úplně zbytečné. Pokud se mu skutečně oddáte, vše, co při něm děláte a prožíváte je naprosto přirozené. A vnímáte to jak vy, tak vaše partnerka. Pokud skutečně dojde k nějaké extrémně trapné situaci, nejlépší je se jí zasmát a přejít jí. Pokud vám partner začne něco vyčítat nebo se vám smát, není to člověk pro vás. Jak říká terapeutka Susan Blocková: "Sex by měl být komedie, ne tragédie."

8) Partner bude dělat něco, co se vám nelíbí

Nejprve mluvte, pak jednejte. Sledujte, co se vašemu partnerovi či partnerce líbí, na druhou stranu se ale nebojte říct, pokud by se vám něco nelíbilo. Naučte se komunikovat nejen o sexu, ale i při něm. Předejdete tak velké spoustě komplikací.

9) Partner bude nezkušený

Stejná odpověď jako u pátého bodu. Mluvte, ptejte se a komunikujte. Jedna dvě rozmluvy ještě nikoho nezabily a pokud si dopředu řeknete, co se komu jak líbí a proč, bude váš sex mnohem lepší, než kdybyste se na to vrhli nezkušení a testovali všechno možné za cenu nepřijemných pocitů na obou stranách.

10) Vadí vám ochlupení partnera

Někdo se holí, někdo ne. Někomu to vyhovuje, jinému vadí. Najděte kompromis. Promluvte si o tom, co se komu líbí a co ne. Stejně jako na všechny předešlé body je totiž i tady jedno jediné řešení - komunikace.

Témata:  vztahy Láska, intimnosti pohlavní styk vztahy láska

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy