Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřel britský hudební skladatel Rod Temperton, pro Jacksona napsal Thriller

Michael Jackson
Michael Jackson
Foto: iCelebZ.com

Londýn - Ve věku 66 let zemřel britský hudební skladatel Rod Temperton, podlehl rakovině. Proslavil se skladbou Thriller pro zpěváka Michaela Jacksona.

K Tempertonovým dalším známým skladbám patří například Rock With You, Off The Wall, Give Me The Night, Sweet Freedom, Always & Forever a Boogie Nights.

Jeho skladby nazpívali také Anita Bakerová, Aretha Franklinová, The Brothers Johnson, George Benson či Herbie Hancock.

V roce 1990 Temperton získal prestižní americkou hudební cenu Grammy za skladbu Birdland pro album Back on the Block, které vydal americký hudebník a producent Quincy Jones.

Témata:  Michael Jackson úmrtí

Aktuálně se děje

13:05

V části Prahy neteče voda. Na opravě havárie se pracuje

Více než 50 tisíc odběratelů v Praze se ve středu ocitlo bez vody. Důvodem je havárie na vodovodním řadu, ke které došlo při napouštění po plánované výluce. K opravě by mělo dojít ještě dnes. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Hráči České republiky slaví po skórování v zápase předkola skupiny A mezi Norskem a Českou republikou na Mistrovství světa v ledním hokeji IIHF 2024 v Praze (Česká republika, 11. května 2024).

MS v hokeji 2024: Češi dramaticky otočili zápas a porazili norský tým

Druhý těžký zápas ve dvou dnech museli čeští hokejisté sehrát na úvod domácího světového šampionátu. Zatímco páteční duel s Finskem gól ze hry navzdory skvělému hokeji nenabídl a rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy, kdy ten rozhodující proměnil kapitán Roman Červenka, v sobotním duelu s Norskem padlo hned devět branek. Tento zápas ale pro Čechy nezačal nejlépe a to i přes to, že Červenka ve svém 200. zápase za národní tým otevřel skóre. Norové totiž ještě v první třetině otočili na 3:1 a Češi se dlouho následně snažili o vyrovnání. To se podařilo v bojovné druhé třetině a až ve třetí třetině se jim podařilo otočit stav zpátky na svou stranu. Zásluhou Stránského, Hájka a Paláta tak nakonec došli k výhře 6:3.