Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šok pro Česko? V ruské verzi pořadu Tvoje tvář má známý hlas zazněla píseň Ivana Mládka

Ivan Mládek
Ivan Mládek
Foto: Korzo

Praha/Moskva – Zábavní pořad Tvoje tvář má známý hlas běží na televizních obrazovkách již několik měsíců. Show, ve které se slavné osobnosti mění v jiné slavné osobnosti, si našla oblibu po celém světě. Začátkem minulého měsíce byl v Česku odvysílán díl, ve kterém se Miroslav Etzler proměnil v Ivana Mládka a zazpíval jeho nejznámější píseň Jožin s Bažin. O pár dní později se tato soutěž vysílala v Rusku, kde se jedna z účinkujících taktéž převtělila do Ivana Mládka. A výsledek? Posuďte sami, zda se jedná o chválihodnou snahu Rusů zpívat česky nebo o výsměch naší zemi.

Soutěž Tvoje tvář má známý hlas vznikla ve Španělsku v roce 2011, od té doby pronikla do desítek zemí celého světa včetně Vietnamu, Argentiny nebo právě České republiky a Ruska. Pointou soutěže je, že se každý z účinkujících, kteří jsou vybráni z řad celebrit, převtělí do jiné populární celebrity, přesněji zpěváka či zpěvačky.

Důležitou roli pak hrají maskéři, kteří se snaží dotyčného nalíčit tak, aby byl téměř k nerozeznání od osobnosti, kterou bude napodobovat. Účinkujícímu je následně vybrána píseň, většinou nějaký ze slavných hitů, se kterou vystoupí na jevišti a za úkol má předvést výkon rovnající se originálu.

V Česku letos běží druhá řada této soutěže a hlavními protagonisty jsou Markéta Procházková, Roman Vojtek, Anna Slováčková, Marta Jandová, Ivana Jirešová, David Gránský, Jan Cina a Miroslav Etzler. Právě Etzler začátkem měsíce října předváděl v jednom z dílů známého českého písničkáře Ivana Mládka s písní Jožin z Bažin. Na pomoc mu dokonce přišel sám moderátor soutěže Ondřej Sokol a výsledek byl podle ohlasů poroty i diváků vcelku ucházející.

Tím by to celé skončilo, nebýt stejného pořadu, který byl před pár dny odvysílán v Rusku. Do role Ivana Mládka se převtělila ruská zpěvačka Lada Dance a s velkou vervou se také pustila do Jožina z Bažin. Komolenou češtinou statečně odzpívala celou píseň a diváci jí odměnili bouřlivým potleskem. Porota se poté snažila rozpomenout co si o česku pamatují a padala slova jako Karel Gott nebo Smetanovo divadlo.

Zdroj: YouTube

Zpěvačka se pak v rozhovoru s porotou snažila vysvětlit kdo že to vlastně je Jožin z Bažin, který žere Pražáky, a proč na něj platí práškovací letadlo. Svěřila se také, že se kvůli této písni musela několik týdnů učit česky. Faktem je, že maskéři se na zpěvačce opravdu vyřádili, protože podoba je snad větší, než u Miroslava Etzlera.

Zdroj: YouTube

Video se během pár dní stalo velice populárním a zaplnilo sociální sítě. Neobešlo se ale i bez kritiky. Mnozí například zpěvačku srovnávali s postavou z filmu Planeta opic, jiní to brali jako výsměch Rusů České republice. Někdo byl naopak rád, že si v Rusku konečně někdo vzpomněl na české zpěváky i za cenu toho, že je to právě Ivan Mládek.

Témata:  Ivan Mládek Rusko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy