Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Připravte si lyže: SkiResort Černá hora v Krkonoších otevře v sobotu. Jaké na lyžaře čeká počasí?

Lyžaři
Lyžaři
Foto: CzechTourism.com

Janské Lázně - Na vrcholu Černé hory v Krkonoších v sobotu začne lyžařská sezona. Lyžaři mají mít k dispozici zhruba 300 metrů dlouhý úsek sjezdovky Anděl, na kterém by mělo ležet kolem 30 centimetrů především technického sněhu.

"Na vrcholu Černé hory zasněžujeme od minulého týdne. Díky mrazivému počasí bylo na Černé hoře v provozu 12 až 25 tyčí a sněhových děl," řekla mluvčí SkiResortu Černá hora - Pec Zina Plchová.

Na vrcholu Černé hory se bude lyžovat v sobotu a v neděli, poté se provoz přeruší. "Lyžaři se na vrchol dostanou kabinkovou lanovkou z Janských Lázní, kterou se vrátí také zpět," dodala Plchová. Dospělí zaplatí za den lyžování 400 korun, junioři a senioři 300 a děti 200 korun.

Podle ředitele SkiResortu Petr Hynka začne letos lyžařská sezona o dva týdny dříve než v minulých letech. "Je to dáno chladným počasím v posledním týdnu, které umožnilo zasněžovat v horní části Černé hory. Sjezdovky na Černé hoře patří k nejvýše položeným v České republice. Lyžařská sezóna je tu tak i nejdelší," uvedl Hynek.

Otevření dalších sjezdovek ve SkiResortu záleží především na počasí. "Zasněžovat chceme i v dalších dnech tak, abychom co nejdříve mohli otevřít i další sjezdovky," uvedl Hynek. "Velkou změnu by měli lyžaři zaznamenat především v areálu Velká Úpa, který bude kompletně nově vybaven zhruba 25 sněžnými děly a tyčemi, takže k zasněžení sjezdových tratí by mělo dojít rychleji a kvalitněji. Ve SkiResortu je technologií zasněžování vybaveno 75 procent sjezdových tratí," dodal.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Zataženo až oblačno, občas sněžení, v polohách pod 400 m přechodně srážky smíšené nebo dešťové. Později odpoledne a večer v jihozápadní polovině území srážky jen místy. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, na severovýchodě až -6 °C, k ránu v Čechách slabé oteplení. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na západní.

Předpověď na pátek (00-24):Oblačno až zataženo, místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, během dne v polohách pod 400 m přechodně srážky smíšené nebo dešťové. V noci a ráno místy náledí. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s, uvedl chmi.cz.

Předpověď na sobotu (00-24):Většinou oblačno, zpočátku místy, postupně jen ojediněle sněhové přeháňky, během dne v polohách pod 400 m přechodně smíšené nebo dešťové. V noci a ráno ojediněle náledí. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Polojasno až oblačno. Postupně od západu přibývání oblačnosti a místy sněžení, během dne v polohách pod 400 m přechodně srážky smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Témata:  počasí lyžařské areály Krkonoše

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy