Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

České fanynky šílí: Justin Bieber dorazil do Prahy, zazpívá v O2 aréně

Zpěvák Justin Bieber
Zpěvák Justin Bieber
Foto: Facebook

Praha - Dnes ve 20:00 začne v pražské O2 areně koncert kanadského zpěváka Justina Biebera (22). Jeho české fanynky mráz neodradil, čekaly před halou několik hodin.

Příznivci popové hvězdy se na dlouhé čekání v mrazivém počasí vybavili dostatkem občerstvení, teplým oblečením či dekami, organizátoři jim připravili čaj.

Pražská policie podle své mluvčí Andrey Zoulové zajišťuje při podobných velkých akcích ve vysočanské aréně veřejný pořádek a usměrňuje dopravu před koncertem i po jejím skončení. Organizátoři ani policisté zatím nemuseli řešit žádné incidenty. "Záchranná služba před koncertem nemusela nikoho ošetřovat," uvedl před 18:00 její mluvčí Dominik Horn.

Bieber zavítá do České republiky poprvé v rámci svého turné Purpose World Tour. Do Prahy přiletěl v noci z polského Krakova v doprovodu svého psa a podle českých médií se ubytoval v hotelu Four Season na vltavském nábřeží. Divákům večer představí v efektní show starší písně i ty nové z alba Purpose, které obsadilo první místo v hitparádách více než stovky zemí světa.

Zatímco pro mnohé má Bieber kvůli svým manýrům pověst "rozmazleného spratka", pro část teenagerů je idolem současné hudební scény. I nadcházející pražský koncert byl vyprodán během chvilky.

Za svoji krátkou kariéru stihl Bieber získat mnoho dalších hudebních cen. V roce 2012 se stal držitelem American Music Awards, kde byl vyhlášen umělcem roku a mohl se radovat i z cen za nejpopulárnějšího popového nebo rockového umělce a za nejlepší popové album roku. Čtyřikrát v řadě si odnesl cenu pro nejlepšího zpěváka na slavnostním udílení Evropských hudebních cen (EMA) televizní stanice MTV. Letos získal tři ceny, včetně té pod názvem Biggest Fans, určující množství fanoušků.

Témata:  Justin Bieber koncert

Aktuálně se děje

2. května 2024 10:02

Hamás odmítl další nabídku Izraele na příměří

Islamistické hnutí Hamás odmítá současný návrh dohody o příměří a propuštění rukojmí v pásmu Gazy, chce však pokračovat v jednáních. S odvoláním na izraelská média o tom informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy