Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Potomek punkových legend na protest spálil sbírku Sex Pistols za 10 milionů liber

Koncert, ilustrační foto
Koncert, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Londýn - Joe Corré, syn manažera skupiny Sex Pistols Malcolma McLarena a módní návrhářky Vivienne Westwoodové, dnes v Londýně spálil sbírku punkových memorabilií v hodnotě pěti až deseti milionů liber (160 až 320 milionů Kč). Nenávratně tak zmizelo množství dobových oděvů, včetně kožených kalhot, sepraných džínsů a triček s provokativními kresbami.

Vznícení památek na punkovou kapelu Corré sledoval na palubě lodi na řece Temži ve středu Londýna. K akci přistoupil 40 let od okamžiku, kdy kapela Sex Pistols vydala singl Anarchy in the U.K., který se považuje za mezník v dějinách punku v Británii.

Vyjádřil tak protest proti zařazení punku mezi hlavní a uctívané hudební proudy, informovala agentura AP. "Punk nikdy, nikdy neměl být nostalgický," řekl Corré.

V březnu Corré prohlásil, že "místo toho, aby punk byl hnutím změny, stal se jakýmsi muzejním kouskem či uctívaným počinem".

Témata:  Velká Británie hudba

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 14:44

Hamás zvažuje izraelský protinávrh ohledně možného příměří v Pásmu Gazy

Palestinské militantní hnutí Hamás v sobotu nad ránem prohlásilo, že zvažuje izraelský protinávrh ohledně možného příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmí. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy