reklama

"Tatínek má svižnou jízdu rád, takže se dnes po delší době projel do ÚVN sanitkou, to se v jeho věku stává, nehroutíme se... já na naší rodině miluju, že ať se děje cokoli, bereme ten život tak jak jde a místo hysterie prostě jednáme a držíme spolu..." napsal ve čtvrtek novinář Pavel Novotný na facebooku.

Podle něj bylo známému baviči zle už o den dříve. "Proležel máminu oslavu narozenin, usmál se za celý den jen jednou, když jsem mu sdělil, že jsem potvrdil jeho účast na listopadové padesátce Fešáků a naznačil mu, že mu v srpnu uspořádám oslavu kulatin, což ho děsí a čím to bude větší, tím víc bude nasraný," pokračoval Pavel.

"Táta bude dobrej, teď teda moc není, navíc nesnáší nemocnice ještě víc než funusy, protože v nemocnicích "na něj mluví lidi a je tam smutno"," dodal a přiznal, že Petr Novotný má za sebou těžkou chvilku. "Já nechodím okolo horké kaše po špičkách a mám rád karty na stole, proto to řeknu, jak to je – já vím, jak to vypadá, ale aniž bych šel do podrobností, u nás doma tátu naštěstí nepohřbíváme a taky čteme noviny. Jak to bylo zlé, tak bych chtěl všem blízkým i vzdáleným, co mají starost a zahrnují mě, ségry a maminku podporou, či ohleduplným chozením po špičkách, vzkázat, že táta bude za chvíli doma, ne v nebi," napsal o něco později Novotný.

"Prostě to dá, naštěstí ho opět přivezli do ÚVN, kde už mají na jeho fatálky patent a tam se s tím neserou. Na odděleních, která tam papá „navštěvuje" skutečně visí život na vláskách, nezapomenu na noc, kdy umíral doopravdy, nemohli a souběžně ho museli operovat a řekli mi, ať připravím maminku, která byla v tu chvíli na dálnici, na nejhorší. Všude okolo mrtvice, nebo zmrzačení motorkáři, prostě pracoviště MUDr. Beneše a tehdy přítomného primáře Kasíka, který otci doslova vybojoval život, když už měl tu neskutečnou kliku, že s ním neodletělo to letadlo a seklo to s ním deset minut sanitkou od nejlepšího neurochirurgického pracoviště v zemi. Tam visí životy na vlásku a nikdo se tam se skoropozůstalými nesere. Strašně jsem tu rovinu tehdy ocenil," dodal.

Podle Pavla Novotného bude jeho otce propuštěn domů asi za dva týdny. "Jasně, že už to nikdy nebude jako dřív, ale otec žije kvalitní život, bez koutku, není ležák a přestože má krátkodobou paměť stejně v hajzlu jako já (hodně hulím), sype z rukávu čtyřicet let staré historky o tom, jaký byl Rejžek už tehdy kretén, a že nám s Kolářem a Baldýnským nezapomene tu akci, kdy jsme ho nechali z recese a po zásluze chcípnout. Můj otec ještě neumírá, žije a tohle přežije. Je fuk, co se tu dělo. Táta žije, děti jsou zdravé, neblufuji, skutečně bych chtěl těm, co mají starost, vzkázat, že ani tentokrát si díky dreamteamu v ÚVN prostě zubatá musí nechat zajít chuť," doplnil Pavel Novotný.