Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak vybrat svatební šaty? Poradíme, co letos frčí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Korzo

Praha 13. ledna (ČTK) - Ženy, které na letošní jaro či léto plánují svatbu, by se měly poohlížet po studených barvách a jemných odstínech. Trendy pro první polovinu roku podle expertů mluví o jemných barvách růžové letní oblohy přecházející v mentolovou a tyrkysovou,.

Nevěsty si stále častěji pořizují vlastní šaty namísto využívání půjčoven - i vzhledem k trendu zahradních obřadů, kde ženy preferují jednoduché splývavé šaty.

A zatímco nevěsty si šaty pořizují jen pro svatební příležitost, většina ženichů si pořizuje oblek s tím, že jej v budoucnu ještě využije. Inspirovat se je letos možné také stylem 20. a 30. let. V zimě, kdy se mnoho snoubenců na svatbu připravuje, se konají svatební veletrhy.

Dvoudenní veletrh Svatební dny dnes začal v pražském hotelu Clarion Congress. Představí se na něm 140 vystavovatelů s nabídkou snubních prstenů a šatů, ale také dortů na svatební hostinu a služeb a produktů pro ženichy.

Snoubenci věnují přípravě svatby rozdílně dlouhou dobu, záleží na jejich přístupu k tomuto velkému dni, množství pozvaných hostů, rodinných vztazích i rozpočtu.

"K nám klienti většinou přicházejí přibližně šest měsíců před svatbou, když zjistí, že svatbu časově nezvládají. Doporučujeme ale začít s přípravami rok dopředu, aby bylo možné zajistit lokaci a kvalitní dodavatele služeb. Časový tlak je vždy na úkor kvality a znamená celkové navýšení nákladů," řekla ČTK Eva Sušanská, obchodní ředitelka agentury Eventista, která se kromě dalších oslav zabývá také organizací svateb.

Doplňuje, že v poslední době nejčastěji organizují svatební obřady v exteriérech. "Velice oblíbené jsou zahrady, v těsném závěsu jsou pro věřící páry kostely," řekla. Připomíná také, že na vzestupu jsou extrémní lokality, kdy se lidé berou třeba ve vzduchu, pod vodou či v horách. "Naši klienti je nepreferují," dodává manažerka, k níž si přicházejí svatbu nechat připravit lidé, kteří mají rozpočet od 250.000 korun.

Témata:  svatba ženy svatby

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 14:39

V Česku se potvrdily stovky nových případů černého kašle

V Česku během uplynulého týdne přibylo dalších 1494 nových případů černého kašle, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v pondělí. Celkem se od začátku letošního roku potvrdilo téměř 7900 případů onemocnění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy