reklama

V každém věku bojujeme s něčím jiným. Vždy ale chceme dosáhnout stejného výsledku - bezchybné pleti. Když má žena krásnou pleť, je líčení zbytečné.

Když je vám 20

Ve dvaceti je pokožka mladá a měla by být plná elánu. Bohužel někdy můžete i na tak "čerstvé" pokožce zaznamenat neduhy z puberty, jako jsou například jizvy po akné. Kůži ale mohou trápit další problémy, například: 
nežádoucí ochlupení, hrubá textura pleti, mastná pleť, pozvolné formování jemných linek

Ale nebojte se se vše má své řešení

Pokud vás trápí jizvičky po akné, zaměřte se na jejich redukci. Vyzkoušet můžete sublativní radiofrekvenci eMatrix, která jizvy v podstatě zneviditelní, pleť vyhladí a zvýší v ní obsah kolagenu. Pleť je po aplikaci pružnější a viditelně hladší.

Nadměrné ochlupení v oblasti tváře je  jistě nepříjemné a zcela opodstatněně snižuje sebevědomí. Zkuste odstranění chloupků laserem, který odstraní chloupky permanentně.

A v neposlední řadě dbejte na důkladné čištění pleti a to jak ráno, tak večer. Poraďte se se svou kosmetičkou, která vám doporučí produkty nejvhodnější právě pro vás.

Když je vám 30

Po třicítce ženy obvykle mívají děti, s čímž se pojí typický problém – hyperpigmentace typu melasma, tzv. pigmentové skvrny. Během těhotenství bývá pleť suchá a hrubá, protože růst plodu zvyšuje nároky na příjem živin. I když ne vždy je to pravda. Spousta žen má v těhotenství pleť jako dětskou prdelku.

Kolem třicítky se také již formují vrásky - někdy samozřejmě i dříve, občas později. V kůži se sice stále produkuje kolagen a elastin, ale pomaleji a dochází k jejich rychlejšímu rozpadu. S rostoucím věkem se zpomaluje produkce nových buněk včetně kožních, regenerace pleti je také pomalejší, a výsledkem je její unavený vzhled. Ale nebojte se, vrásky jsou sexy! Například ty kolem očí dávají najevo, že máte smysl pro humor, což muže přitahuje více než botox!

A jaké jsou tedy problémy po překročení "třicítky"? Zmíníme například : vrásky a jemné linky, hyperpigmentace,unavený vzhled pleti způsobený zpomalením regenerace a tvorby nových kožních buněk

Co pro pleť ve třiceti udělat? 

Pokud chcete zpomalit proces stárnutí a oddálit vznik prvních vrásek, vsaďte na ošetření vysokovýkonným laserem. Ale hlavně volte kosmetiku přímo úměrnou vašemu věku. Opět se poraďte s odborníkem a vyberte společně tu nejlepší péči.

Když je vám 40

Nelekejte se, pokud čtete tyto řádky. Čtyřicet je přece krásný věk. Žena je zralá, sebevědomá a už ví, co od života čekat. A že vrásky přibývají? No a co!

Snižuje se produkce kožního mazu, takže pozvolna mizí ochranná tuková vrstva pleti. Ta je v důsledku toho citlivá a náchylná k podráždění. Zpomaluje se cirkulace krve, přičemž samozřejmě dochází ke snížení přísunu důležitých živin. I lymfatický systém se zpomaluje. Snižuje se i produkce hormonu estrogenu, čímž dochází k ještě většímu povolení pleti, například v oblasti dekoltu a krku. Vznikají také další tukové polštáře a ještě větší celulitida. Stále se prosím neděste, protože vhodná péče dokáže zázraky.

Můžete svou pleť omladit laserem. Procedura zahrnuje diamantovou dermabrazi, vlastní ošetření laserem a celé ošetření uzavírá aplikace masky s kyselinou hyaluronovou nebo 20% trophogenem.

Nezapomeňte na užívání nočního krému, protože během noci pleť regeneruje a dobře vstřebává účinné látky. Rozhodně se tedy nevyplatí na něm šetřit. A stejně jako ve dvaceti nezapomínejte na večerní odlíčení a při líčení pozor na správnou volbu make-upu. Opět se spolehněte na konzultaci s kosmetičkou, která bude naprosto přesně vědět.