Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sex během menstruace: Opravdu je zakázaný?

Erotika, sex
Erotika, sex
Foto: Pixmac

Praha - Je takové nepsané pravidlo či zákon schválnosti, že muži chtějí nejčastěji sex, kdy žena "nemůže". Je vědecky dokázáno, že v období menstruace jsou ženy nejpřitažlivější a jejich feromony jsou rozseté všude kolem.

Jak bylo již zmíněno, během menstruace je žena vzrušivější díky více prokrveným pohlavním orgánům a zvýšené hladině estrogenu. I dosažení orgasmu v těchto dnech může být rychlejší a vyvrcholení intenzivnější než jindy. Zní to lákavě, ale...

V průběhu menstruace do pochvy může snadněji dostat infekce, což je logické. Dle lékařů však stačí dbát na hygienu, před i po akci se dobře umýt a provozovat vše v čistém prostředí. Jako antikoncepci byste periodu využívat neměla, stoprocentní jistota totiž není nikdy u ničeho. 

Spoustě žen, vlastně i mužů, to ale přijde velmi nekomfortní a až přespříliš intimní ze strany ženy. Mnoho lidí má ke krvi jako takové odpor. Jen když se říznou do prstu, tak omdlévají. Natož pak "krvavý" sex. Čili ne každý se zvládne oprostit od nepříjemných pocitů. Je to ale i druhá skupina, pro které neexistuje de facto žádný racionální důvod, proč se sexu v červených dnech vyhnout. Když si tedy představíme, že oba partneři budou pro, má to jisté výhody!

Z fyziologického hlediska je vagina v době menstruace více citlivá a díky sekretům logicky nadměrně zvlhčená. Orgasmické kontrakce ulevují od nepříjemných křečí, protože vypuzují nashromážděné tekutiny z močových cest. 

Potěšení a fyzická slast je určitě fajn, ale ta estetika - strach ze zašpinění prostěradla, partnera, pocity trapnosti atd. Ale možná jde jen o předsudky?

Pokud se krvácející žena necítí vyloženě pod psa, ale má na mazlení chuť, nic jí nebrání v cestě za intimním dobrodružstvím. Vždy by měla mít žena právo rozhodnutí. Nedělejte to jen ve snaze potěšit partnera. 

Pokud se nakonec rozhodnete, že do toho půjdete, dodržujte jistá pravidla. Nejde přitom ani tak o zamazané povlečení, jako o to, že při menstruaci jsou rodidla náchylnější, protože vagína dočasně ztrácí svou samočisticí funkci.

Sprcha před i po sexu by měla být samozřejmostí. Použití kondomu, v rámci snížení možnosti přenosu infekce Volte polohy, kdy žena leží na zádech Pokud u vás převládá stud, ale zvědavost je silnější, zkuste se milovat ve sprše

Témata:  vztahy Láska, intimnosti pohlavní styk

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy