Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nesnášíte svého partnera? Vydržte to a budete ho milovat, je pro vás nejlepší volba, radí vědci

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Jste se svým partnerem či manželem už nějakou dobu a vypracovala jste si na něj alergii? Nemůžete ho už ani cítit a je pro vás těžké být s ním v jedné místnosti? Podle odborníků je potřeba jediné - vydržet to. Vyplatí se to.

Odborné studie prokázaly, že většina párů, které jsou po narození prvního dítěte nešťastné, o deset let později překypují partnerskou spokojeností. Celkem spolu tak zůstává až sedm z deseti párů, které prošly vztahovou krizí.

Ukázal to průzkum společnosti Marriage Foundation, který zjistil, že až 68 procent párů je po deseti letech od krize šťastných. 27 procent z nich se označilo za velmi šťastné.

Průzkum ale ukázal i stinné stránky partnerského soužití. Děti narozené v dnešní době mají jen 50% šanci, že budou aspoň do 15 let vyrůstat s oběma rodiči. "Na rozdíl od všeobecného přesvědčení je setrvávání v nešťastném manželství ta nejlepší věc, kterou můžete udělat," vysvětluje Herry Benson z Marriage Foundation.

Odborníci se shodují, že krizovým obdobím prochází většina manželství, a pokud ve vztahu nedochází ke zneužívání, násilí nebo jiným vážným problémům, páry by se měly pokusit trable vyřešit.

Právě to totiž vede k tomu, že jsou spolu v budoucnu velmi šťastní. Je například velmi důležité, aby spolu partneři trávili večery, to je podle odborníků významným předpokladem soudržnosti.

Tvrzení, že partnerské problémy se po letech ještě více prohloubí, je podle expertů na vztahy mýtus. Lidé, kteří žijí ve 20 a víceletém partnerství, potvrzují, že na vztahu museli pracovat obě strany. Ne vždy měl sice vztah harmonický průběh, ale vyplatilo se to. Alespoň ve většině případů.

Témata:  ženy láska vztahy Láska, intimnosti vztahy láska muži

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy