Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Královnou krásy neslyšících je dívka z Thajska, titul Miss Europe získala Češka

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - V pražském Kongresovém centru se v sobotu uskutečnilo finále 17. ročníku Miss a Mister Deaf. Světovou královnou krásy neslyšících se stala Chutima Netsuriwong z Thajska. V mužské kategorii zvítězil Španěl Eric Alcantara Pascua. Zabodovala také Češka.

Pět desítek soutěžících, které hodnotila mezinárodní porota, se sjelo ze 40 zemí. Původně mělo do Prahy dorazit 27 mladíků a 34 dívek, ne všichni ale mohli kvůli problémům s udělením víz přijet.

Titulem Miss Deaf Asia se letos pyšní dívka z Číny, nejkrásnější neslyšící muž Asie je z Tchaj-wanu. Z Francie pochází mladík, který si odnesl ocenění Mister Deaf Europe. Korunka putuje také do Česka, reprezentantka Petra Gluchová vyhrála v kategorii Miss Deaf Europe.

Soutěžící se nejprve představili v národních krojích nebo v šatech, kterými reprezentovali své země. Diváky překvapila například dívka z Tchaj-wanu, která na pódiu vyráběla zvířátka z balonků, nebo Běloruska, při jejímž vystoupení z krabice vylétli živí motýli. Muži se představili ve společenském oblečení.

Na scénu také přišel bývalý účastník soutěže, který požádal jednu z tlumočnic o ruku. Ta jeho nabídku přijala.

Témata:  Praha ženy muži

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy