Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ferrari slavilo v Maďarsku double, Hamilton skončil mimo stupně vítězů

Sebastian Vettel v kokpitu Ferrari
Sebastian Vettel v kokpitu Ferrari
Foto: Ferrari

Horká půda a závodní trať, které se někdy říká Monako bez domů - Hungeroring, na kterém se obtížně předjíždí a tudíž má postavení na startu značný vliv. To byly kulisy posledního závodu před letní přestávkou, do něhož vyrážely Ferrari stejně jako v Monte Carlu z první řady.

Dramatický závod v Maďarsku byl záživný i navzdory tomu, že se příliš nepředjíždělo. O lecčems se rozhodlo už na startu, kdy se Verstappen protáhl až na čtvrté místo, ale v druhé zatáčce při souboji s týmovým kolegou trefil bočnici Ricciardova vozu a vyřadil ho ze závodu. Dostal za svůj čin desetivteřinovou penalizaci a sám se tak připravil o možnost bojovat o stupně vítězů, ne-li o vavříny samotné.

Vettel ale nebyl prost problémů, stěžoval si na problémy s řízením - vůz mu táhl na levou stranu a od týmu dostal doporučení nepřejíždět agresivně obrubníky. Räikkönen se na něj dotáhl a kryl mu záda, i když za cenu nemalých stížností. Hamilton se na pokyn týmu 24 kol před cílem posunul před Bottase a pokoušel se dotáhnout na duo Ferrari, ale nedostal se blíž než na jednu vteřinu. Dvě kola před cílem bylo jasné, že se mu překonat maranellskou dvojici, proto v posledním kole zpomalil a pustil před sebe opět Bottase. 

Velice dobrý závod zajely po hodně dlouhé době McLareny, především vydržely po technické stránce. Alonso svedl několik dramatických soubojů s krajanem Sainzem jr., aby nakonec dosáhl nejen výborného šestého místa, ale také nejrychlejšího kola v závodě. Vandoorne pak podtrhl úspěch tradičního týmu rovněž bodovanou pozicí.

KLASIFIKACE GRAND PRIX MAĎARSKA (70 kol)

1. Sebastian VETTEL (D), Ferrari - 1:39,46,7132. Kimi RÄIKKÖNEN (SF), Ferrari,  + 0,9083. Valtteri BOTTAS (SF), Mercedes, + 12,4624. Lewis HAMILTON (GB), Mercedes, + 12,8855. Max VERSTAPPEN (NL), Red Bull, + 12,276

Podrobné zpravodajství najdete na stránkách www.f1news.cz

Témata:  Formule 1 Maďarsko Sebastian Vettel

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy