Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vlasy v létě vyžadují speciální péči. Myslíte na ni?

ilustrační fotografie
ilustrační fotografie
Foto: rubikonpr.cz

Praha - Každá žena by o sebe měla pečovat a o vlasy nevyjímaje. Neopomeňte, že v létě jsou vlasy náchylnější a je proto nutné zintenzivnit péči o ně.

 Jak již bylo řečeno, v létě dostávají vlasy za vyučenou. Slunce je sice příjemný sluha, ale zlý pán. Tedy co se alespoň vlasů týká. Bere jim sílu, svěžest i barvu. V teplých měsících se vlasy obecně více třepí a vysušují. Je to dáno podnebím a zářením, které vlastně pálí jejich strukturu.

V zimě je to zpravidla naopak. Nosí se pokrývky hlavy a vlasy jsou chráněny před silným mrazem. V létě užijete maximálně klobouky, které ale většinou nenosíte na hlavě dostatečně dlouho, aby to zabránilo zmíněné devastaci vlasů. Ale nezoufejte, protože na trhu existuje mnoho přípravků a rad odborníků, které zapříčíní to, že bude vaše kštice opět jako z televizní reklamy.

Zkracování. To je hit, který se de facto každé léto vrací. A udavači trendů vědí, proč to dělají. Chrání vlasy. Uleví se vám, budete se méně potit a dostanete nový šmrnc.

V létě zkuste méně barvit. A nebo alespoň zvolte šetrné barvy či přelivy. Barva se vymývá a je to pro vlasy méně zatěžující. Vlasy myjte dle potřeby, ale méně než obvykle. Čím častěji vlasy myjete, tím více se mastí a vzniká nekonečný koloběh. Ihned po umytí vlasy rozčešte – klidně jen prsty, ale nenechte je zacuchat. Užívejte přírodní oleje a nanášejte je pouze do konečků.

A jakmile přijde září, podzim, domluvte si návštěvu u kadeřnice, která dá vlasům potřebnou péči včetně masky, zábalu a nutného střihu.

Témata:  vlasy léto krása

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy