reklama

Čtete si v pyžamu? Možná ho míváte na sobě, když si sednete do křesla a popíjíte šálek čaje. A možná ho dokonce nosíte, i když jdete do obchodu – a věřte že pokud tomu tak je, nejste jediní.

Nová studie totiž ukázala, jak často nosíme pyžamo, když nespíme. Podle průzkumu britského obchodního domu Liberty je dnes pyžamo zcela přijatelným denním oděvem - ať už doma, venku nebo na veřejnosti.

Přibližně 14 procent lidí se ve večerních hodinách ještě před večeří převlékne do pyžama. Asi 90 procent z 2 000 dotazovaných lidí připustilo, že nosí pyžamo, zatímco doma odpočívá. To asi tak překvapivé není. Zajímavé pak ale může být zjištění, že 13 procent žen považuje nakupování v pyžamu za dokonale přijatelné.

Snad více překvapující je podle The Independent zjištění, že jeden ze šesti Britů si obléká pyžamo do letadla (jestli jde o lety na dlouhé či krátké vzdálenosti, není ale ze studie jasné) a neuvěřitelná tři procenta z nás nosí pyžamo dokonce i v práci. 

Může to sice znít jako šokující informace, deník ale připomíná, že prádlo určené ke spaní je posledních pár let v módě jedním z trendů, v „pyžamu“ se na veřejnosti objevily například modelka, herečka a zpěvačka Cara Delevingneová, modelka a herečka Suki Waterhouseová, nebo popová hvězda Rihanna. Samozřejmě ale nešlo o bavlněné noční košile, ale o luxusní kousky od známých návrhářů.

I přesto vyvolalo téma nošení pyžama v supermarketech v minulosti zajímavou diskusi. Začátkem tohoto roku požádal jeden muž obchodní řetězec Tesco, aby zakázal zákazníkům nakupovat v pyžamech. Milovníci pyžam se naštvali poté, co obchod zveřejnil tuto zprávu na internetu a požádal manažery prodejen, aby nová pravidla prosazovali. Spolu s pokyny byla zveřejněna fotografie dvou žen, které nakupovaly v županech.