Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak těžké je unést dítě? Tenhle pokus rodičům nedá spát

Děti
Děti
Foto: Pixabay

Unést dítě z dětského hřiště? Není nic snazšího. Všem rodičům po shlédnutí tohoto videa nebude dobře. Vzít jim jejich ratolest totiž může prakticky kdokoliv a kdekoliv...

Každé dítě od rodičů ví, že se nemá bavit s cizími lidmi, že si od nich nemá nic brát a hlavně, že s nimi nesmí nikam chodit. Jenže děti jsou důvěřivé a je tak snadné je umluvit v podstatě na cokoliv.

Experiment probíhal tak, že u hřiště byla nainstalována skrytá kamera a pohledný mladík Joey Salads (samozřejmě po domluvě s rodiči) zkusil na jejich dítě pár taktik, aby odešly ze hřiště s ním. A bylo to mnohem snažší, než sám předpokládal.

Každý z rodičů si byl téměř naprosto jistý, že dítě nebude s cizím člověkem mluvit. Že jejich výchova byla dostatečná na to, aby dítě s nikým nikam nechodilo. Pokus ale ukázal pravý opak.

Podobné testy mimo jiné vyvolávají otázky, jak takovým případům zabránit. Nejjistější je mít své dítě v rizikových oblastech stále pod dohledem. Pohybovat se tak, abyste na něj dobře viděli, protože šikovnému únosci stačí i půlminutová nepozornost rodičů.

Témata:  únos / rukojmí děti

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:49

Izraelci zvažují odvetu již dnes. Rozhodne válečný kabinet

Izraelská reakce na víkendový íránský útok může přijít už dnes, napsal americký deník Wall Street Journal s odkazem na své zdroje. Podle webu Times of Israel již proběhlo pondělní zasedání válečného kabinetu, který se zabýval možnostmi odvety. Podle stanice Channel 12 je několik variant, přičemž Tel Aviv hodlá zvolit takovou, kterou nezablokují Američané. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy