Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Postavili Velkou pyramidu v Gíze starověcí astronauté? Konečně máme jasný důkaz, hlásí badatelé

Egypt, ilustrační fotografie
Egypt, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Legendární film Hvězdná brána a na něj navazující stejnojmenný seriál vycházejí z jedné z nejznámějších konspiračních teorií, podle které vytvořili egyptské pyramidy mimozemšťané. Řada „věřících“ je ale přesvědčena, že nejde jen o teorii. A konečně prý našli důkaz.

Badatelé, kteří se zajímají o konspirační teorie a mimozemšťany, věří, že objevili definitivní důkaz, že Velkou pyramidu v Gíze postavili návštěvníci z vesmíru.

Domnívají se, že mimozemšťané zanechali jednu z důležitých stop ukrytou přímo v egyptské Gíze – klíčem jsou podle nich souřadnice, píše bulvární server Daily Star.

Jejich argument je poměrně prostý - rychlost světla činí 299 792 458 metrů za sekundu a zeměpisné souřadnice pro Velkou pyramidu jsou 29,9792458 stupňů severní zeměpisné šířky. Zdůrazňují, že lidé s touto přesností dokáží změřit rychlost světla až do roku 1950.

Konspirační teoretik Manu Seyfzadeh se proto ptá: „Je možné, aby ti, kteří umístili Velkou pyramidu na náhorní plošinu v Gíze, neměli poměrně přesné povědomí o rychlosti světla i bez vysoce technického vybavení?“

A tuto myšlenku podporují i další „věřící“. „Rychlost světla v metrickém systému se objevuje v konstrukci i poloze Velké pyramidy,“ tvrdí další teoretik. „Mimozemšťané toto místo vybrali z nějakého důvodu. Tuto nápadnou podobnost je obtížně přijmout jako náhodu. Není pochyb o tom, že jde o matematicky inteligentní design spojený s hvězdnou vírou jejich stavitelů."

Konspirační teoretici jsou přesvědčeni, že pyramida byla postavena cizinci označovanými „starověcí astronauté". Ti podle nich navštívili Zemi před tisíci lety, studovali různé kmeny a omylem byli považováni za Bohy.

Tito „vědci" věří, že mimozemské bytosti věnovaly Egypťanům pokročilé vědecké poznatky. Další dokonce tvrdí, že faraóni starověkého Egypta byli jacísi mimozemští hybridové. Ano, asi tak, jak je tomu ve Hvězdné bráně.

Témata:  konspirační teorie pyramidy UFO

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy