reklama

Podle konspiračního teoretika, který se proslavil předpovědmi o planetě Nibiru a konci světa, by silná armáda Vladimíra Putina mohla zničit armádu Spojených států za necelých 30 minut. Ruský arzenál je podle něj nabitý řadou pokročilých raket s neomezeným rozsahem a trajektorií. Meadeho predikce cituje server The International Bussines Times.

„Rusko nehledá třetí světovou válku, ale je plně připraveno, pokud k ní dojde. A pokud jde o Sýrii, Bůh nám pomoz, když někteří neokonzervativci začnou mluvit o porážce ruských vojsk v Sýrii. Neodvažuju se odhadnout výsledek třetí světová války proti nepříteli, který je tak technologicky rozvinutý, "uvedl David Meade.

Meade také tvrdí, že CIA sidobře uvědomuje nebezpečí, které představují například ruské střely RS-28 Sarmat. Konspirační teoretik také dodal, že všechny tyto předpovědi vycházejí z Knihy zjevení, tedy Zjevení svatého Jana, které je poslední knihou Nového zákona.

„Střely RS-28 Sarmat jsou CIA známy již léta. Mají neomezený rozsah a trajektorii, což způsobuje, že obrana proti nim je nemožná. Nemáme nic, co by bylo srovnatelného s ruskou nejrychlejší hypersonickou zbraní, která se pohybuje rychlostí až Mach 20. V knize Zjevení není zmínka o Severní Koreji, ale o Rusku ano,“ tvrdí Meade. Americká hegemonie podle něj bude definitivně ukončena.

Jen několik dní předtím jiný údajný křesťanský prorok Joel Rosenberg tvrdil, že vzestup Vladimira Putina ve světové politice je znamením apokalypsy. Rosenberg argumentuje tím, že Bible poukázala na některá znamení, která přijdou před vytržením věřících - a jedním z nich je vzestup Putina.

„Jednoho dne budoucí zlý vůdce Ruska vytvoří spojenectví s Íránem, Tureckem a některými dalšími nepřátelskými zeměmi, které přijdou, a zaútočí na Izrael. Vladimir Putin je pro Spojené státy a náš způsob života nebezpečnější než radikální islám. Ale nemyslím si, že si to většina Američanů uvědomuje,“ řekl Rosenberg.

Křesťanský autor, který napsal knihu Spiknutí Kremlu, podobné proroctví představil již v minulosti. Tvrdil, že Vladimír Putin je vlastně Gog ze země Magog, nepřítel Boha, který s ním bude bojovat, když nastane konec světa.