Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americký astronaut vyfotil Masarykův okruh z vesmíru

Brněnský okruh z vesmíru
Brněnský okruh z vesmíru
Foto: Twitter

Brno - Jak vypadá brněnský Masarykův okruh z Mezinárodní vesmírné stanice (ISS) ukazuje fotografie, kterou dnes zveřejnili organizátoři projektu Do kosmu s Krtkem 2018.

Pořídil ji americký astronaut s vazbami na Česko Andrew Feustel, který nyní pobývá na ISS a vzal s sebou také postavičku Krtka z pohádek Zdeňka Milera. V Brně se dnes jede motocyklová Grand Prix.

Great #CzechGP race this weekend in the beautiful #CzechRepublic city of #Brno – the mother of my wife @IndiraFeustel grew up in this town & we have many relatives & friends from the region. Wishing @MotoGP teams & riders all the best. Wish we could be there to watch the action… pic.twitter.com/82ZLgaWjtN

— A.J. (Drew) Feustel (@Astro_Feustel) 4. srpna 2018

V jihomoravské metropoli pobývala maminka astronautovy ženy Indiry. "Andrew Feustel ovšem také miluje všechna kola, která se točí a MotoGP navštívil v loňském roce," uvedl mluvčí Astronomického ústavu AV ČR Pavel Suchan.

Feustel na palubě vesmírné stanice pobývá od března, teď je velitelem stanice. Na ISS zůstane do podzimu. Vyfotil například i Prahu. V minulosti vzal s sebou do vesmíru postavičku Krtka při letu v raketoplánu Endeavour v roce 2011.

Témata:  Brno grand prix MotoGP

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy