Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak se Jiřina Bohdalová dostala do nemocnice? Lékař promluvil o zdroji infekce

Jiřina Bohdalová
Jiřina Bohdalová
Foto: AD centrum

Jiřina Bohdalová je už z nejhoršího venku, i když podle svých slov bude v nemocnici i přes víkend. Na jednotce intenzivní péče skončila kvůli otravě jídlem. Co si slavná herečka dala, že se jí udělalo tak strašně zle?

Bohdalové, která ještě minulý týden byla plná sil a zúčastnila se narozeninové oslavy producenta Františka Janečka či zápasu fotbalové Sparty v Lize mistrů, se v úterý náhle udělalo zle, přičemž její tělesná teplota vystoupala až na 40 stupňů. Skončila proto na jednotce intenzivní péče v pražské Nemocnici Na Homolce. 

Prvotní informace o otravě botulotoxinem se naštěstí nepotvrdily. Hvězda byla hospitalizována kvůli infekci způsobené kontaminovanou potravinou. Podle informací webu iDnes.cz testy potvrdily nákazu bakterií Yersinia enterocolitica. 

"Patrně padl nějaký tatarák, anebo nějaké nedovařené maso," řekl ošetřující lékař herečky Petr Neužil stanici CNN Prima News. 

Bohdalová už je každopádně mimo ohrožení života a dokonce poskytla první rozhovor o aktuálních zdravotních potížích. "Už se to vrací k dobrýmu. Já jsem kočka, která se ze všeho vylíže," řekla webu TN.cz.

Herečka si netroufla odhadovat, kdy bude propuštěna z nemocnice. "Já se neptám, to je na lékařích, až řeknou. Ještě přes víkend tady ale určitě budu," prozradila. "Jím dobře, všechno je zažehnáno," dodala, aby uklidnila fanoušky. 

Témata:  Jiřina Bohdalová

Související

Aktuálně se děje

12:24

Počasí zaúřaduje. K intenzivnímu sněžení se přidá i další jev

Na Moravě a ve Slezsku může napadnout ještě o pár centimetrů více, než se původně předpokládalo. Vyplývá to z nejnovějšího znění výstrahy, v němž Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) upřesnil její časovou a územní platnost. Meteorologové zároveň přidali varování před silným větrem. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy