Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak se Jiřina Bohdalová dostala do nemocnice? Lékař promluvil o zdroji infekce

Jiřina Bohdalová
Jiřina Bohdalová
Foto: AD centrum

Jiřina Bohdalová je už z nejhoršího venku, i když podle svých slov bude v nemocnici i přes víkend. Na jednotce intenzivní péče skončila kvůli otravě jídlem. Co si slavná herečka dala, že se jí udělalo tak strašně zle?

Bohdalové, která ještě minulý týden byla plná sil a zúčastnila se narozeninové oslavy producenta Františka Janečka či zápasu fotbalové Sparty v Lize mistrů, se v úterý náhle udělalo zle, přičemž její tělesná teplota vystoupala až na 40 stupňů. Skončila proto na jednotce intenzivní péče v pražské Nemocnici Na Homolce. 

Prvotní informace o otravě botulotoxinem se naštěstí nepotvrdily. Hvězda byla hospitalizována kvůli infekci způsobené kontaminovanou potravinou. Podle informací webu iDnes.cz testy potvrdily nákazu bakterií Yersinia enterocolitica. 

"Patrně padl nějaký tatarák, anebo nějaké nedovařené maso," řekl ošetřující lékař herečky Petr Neužil stanici CNN Prima News. 

Bohdalová už je každopádně mimo ohrožení života a dokonce poskytla první rozhovor o aktuálních zdravotních potížích. "Už se to vrací k dobrýmu. Já jsem kočka, která se ze všeho vylíže," řekla webu TN.cz.

Herečka si netroufla odhadovat, kdy bude propuštěna z nemocnice. "Já se neptám, to je na lékařích, až řeknou. Ještě přes víkend tady ale určitě budu," prozradila. "Jím dobře, všechno je zažehnáno," dodala, aby uklidnila fanoušky. 

Témata:  Jiřina Bohdalová

Související

Aktuálně se děje

10:08

Deštivé počasí zasáhlo Evropu, může za to zajímavý jev. Co hrozí Česku?

Zářijové počasí v Česku přineslo i jednu velmi deštivou epizodu, která způsobila povodně. Mohla za ni tlaková níže Boris. Nyní v Evropě zaúřadovala tzv. atmosférická řeka, která se projevila vydatnými srážkami ve Francii nebo Švýcarsku. Na jev upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy