Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

IS zaútočil na kontrolní stanoviště, zemřelo 13 policistů

Bojovníci Islámského státu
Bojovníci Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Káhira – Při minometném útoku na kontrolní stanoviště na Sinaji zemřelo nejméně 13 egyptských policistů. Útok se podle agentury AP odehrál jižně od provinčního hlavního města Aríš. Tento incident byl podle AFP nejkrvavějším útokem v regionu za poslední měsíce.

K útoku se přihlásila skupina Sinajská provincie, místní odnož radikální organizace Islámský stát, informovala agentura AFP.

Zástupci IS uvedli, že se nejprve na stanovišti nejdřív odpálil sebevražedný útočník v automobilu, ve druhé vlně pak zaútočili další džihádisté. Egyptské ministerstvo vnitra informovalo o minometném útoku.

Sinai attack kills 13 Egyptian policemen https://t.co/ft5Q0fvFHH pic.twitter.com/sPHgCY60xK

— Eyewitness News (@ewnupdates) 20. března 2016

 

Sanitky, které se pokusily dostat ke zraněným, byly také vystaveny těžké palbě, napsala agentura Reuters. Podle očitých svědků se ozval mohutný výbuch. Bezpečnostní síly uzavřely přístupové cesty do města Aríš.

Sinajský IS útočí téměř každý den na příslušníky egyptských ozbrojených složek a přihlásil se i ke zřícení ruského letounu s 224 lidmi na palubě z 31. října.

Témata:  Islámský stát Egypt

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy