Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie ve Španělsku. Při nehodě autobusu zemřelo 14 studentů

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Tarragona – Španělská média informovala, že při nehodě autobusu na severovýchodě země zemřelo 14 lidí. Jednalo se o studenty z různých zemí.

Při nehodě autobusu poblíž Tarragony zemřelo 14 lidí. Řada pasažérů při havárii utrpěla zranění, jejich počet ale zatím není známý. Nic se neví ani o národnosti obětí.

14 personas mueren en un accidente de autobús en Tarragona. Las víctimas eran estudiantes https://t.co/AI3aBqAoPQ pic.twitter.com/6F50taQRJK

— Diario HOY (@hoyextremadura) 20. března 2016

 

Agentura EFE uvedla, že plně obsazený autobus vezl padesátku studentů z různých zemí, kteří se vraceli z lidových slavností ve Valencii.

Řidič prý podle katalánské televizní stanice TV3 z neznámého důvodu ztratil kontrolu nad řízením, vjel na dálnici do protisměru a tam se srazil s protijedoucím vozem.

▶ Primeiras imaxes do accidente de autobús en Tarragona que deixa, polo momento, 14 mortos https://t.co/EosUpl83WZ pic.twitter.com/wEDcdKVmSd

— TVG (@TVGalicia) 20. března 2016

 

Nehoda se stala na dálnici AP7, což je hlavní pobřežní silniční tah spojující Španělsko s Francií. Autobus podle agentury AP patřil španělské společnosti z městečka Mollet del Valles poblíž Barcelony.

Témata:  Španělsko nehody autobusů

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy