Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Trumpově mítinku došlo i na pěsti +VIDEO

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Washington – Volební mítink republikánského kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa provázely šarvátky, došlo i na pěsti. Z volebního mítinku v arizonském Tusconu byl vyveden demonstrant, který poté schytal od jednoho z Trumpových příznivců rány pěstí a kopance.

Incident zachycuje jedno z videí, která dnes zveřejnila americká média. Trump po dalších incidentech na jeho předvolebních akcích prohlásil, že násilnosti vyvolávají „profesionální agitátoři".

Na snímku je vidět, jak jednoho demonstranta v sobotu v arizonském Tusconu bil pěstmi a kopal účastník Trumpova mítinku. Agresor byl podle televize předběžně zadržen a obviněn z násilného napadení. Protestujícího mladého muže předtím ze sálu vyvedla ochranka.

Zdroj: YouTube

Na videu je rovněž vidět zjevně hajlujícího muže s bílou kapucí Ku-Klux-Klanu. Trump podle televize během svého následujícího projevu muže označil za „odporného" člověka.

Miliardář odmítl odvolat své varování, že pokud ho Republikánská strana odmítne nominovat na prezidenta, hrozí nepokoje v ulicích, i když si je prý nepřeje. „Nevím, co se stane, ale říkám vám, že tu bude spousta nešťastných lidí," řekl.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy