Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko neposiluje jen v technice, zkouší experimentovat se speciálními oddíly

Ruská armáda, ilustrační fotografie
Ruská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.ru

Moskva - Ruská armáda posiluje nejen vojenskou techniku, ale i jednotky jako takové. Proměnou prošly některé oddíly speciálních sil Specnaz, které byly nasazeny v rámci ruského námořnictva jako experimentální síly například na anektovaném Krymu.

"Byly vytvořeny dva nové oddíly. Jeden působí v Tichém oceánu, druhý na Krymu. V současné době prověřujeme jejich organizační strukturu a kontrolujeme vybavení, zbraně a vojenskou techniku, kterými budou v budoucnu tyto oddíly vybaveny", řekl listu Izvestija dobře informovaný zdroj.

Oba oddíly jsou podle zdroje zatím pouze experimentální a uvidí se, jak se v praxi osvědčí. Už nyní ale mají k dispozici nejmodernější vybavení, mezi které patří čluny Raptor nebo bezpilotní letadla.

Mezi hlavní úkoly obou oddílů patří nejen ochrana ruského pobřeží před nepřátelskými útoky, ale i výzvědné mise v týlu protivníka a pronikání na cizí území.

Jak bude v budounu vypadat organizační struktura podobných oddílů a jakými zbraněmi budou speciální jednotky vybaveny zatím není známo. Stejně tak je tajná informace o tom, kolik dalších nových vojenských jednotek se má stát součástí ruského námořnictva.

Témata:  Rusko Ruská armáda

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 9:32

Izrael podnikl útok na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy