Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprchlík v Německu znásilnil stařenku přímo na hřbitově

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: www.wikipedia.org

Berlín - Německo musí řešit další sexuální skandál spojený s uprchlíky. Muže původem z Eritreji zatkla kvůli sexuálnímu napadení seniorky na hřbitově.

K ohavnému útoku došlo v neděli ráno v západoněmeckém městě Iddenbueren. Místní obyvatelé zalarmovali policii, když uslyšeli volání o pomoc z místního hřbitova.

Devětasedmdesátiletou stařenku, která žila v místním domově důchodců, tady napadl a sexuálně zneužil čtyřicetiletý migrant. Záchranáři ženě na místě poskytli první pomoc, poté musela být převezena do nemocnice, kde zůstala do úterka, píše německý Bild.

Seniorka na hřbitov chodila pravidelně, starala se o hrob své dlouho zesnulé sestry. Údajný pachatel žije v Německu od roku 2013 a pobývá v zařízení pro uprchlíky v městečku Horstel. Státní zástupce už ho obžaloval ze znásilnění. Pokud ho soud uzná vinným, za mřížemi může strávit až 15 let.

V Německu případů sexuálních útoků stále přibývá a veřejnost důrazně požaduje, aby se zpřísnily zákony proti znásilňování. Nejhorší incident se stal během silvestrovských oslav v Kolíně nad Rýnem. Za většinou útoků v Kolíně stáli muži původem ze Severní Afriky a Středního východu. Nová legislativa by nevhodné sexuální chování brala jako důvod k zamítnutí žádosti o azyl a deportaci.

Témata:  Německo uprchlíci znásilnění

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:38

Mrazivé noční počasí až do odvolání. Výstraha platí téměř pro celou zemi

Mrazivým počasím začne i nadcházející týden, do jehož začátku zbývá pár hodin. Teploty budou v noci klesat pod nulu téměř na celém území republiky, platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy