Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Duchovní prosí, aby vraždu kněze ve Francii lidé nespojovali s islámem

Islámský stát
Islámský stát
Foto: Reprofoto YouTube

Paříž – Ve Francii včera došlo k teroristickému útoku, při kterém dva muži hlásící se k Islámskému státu zavraždili faráře a další čtyři lidi drželi jako rukojmí. Ali Selim z Irského islámského kulturního centra ale nyní média prosí, aby útok nespojovala s islámem. Informoval o tom deník Irish Times.

Salim podle deníku vyzval média k tomu, aby přestala teroristické útoky spojovat s islámem. Vysvětlil, že by s takovými lidmi mělo být nakládáno jako se zločinci a že obviňování muslimů obecně ničemu nepomůže.

„Hrůznost je hrůznost. Ale pachatele musíme izolovat a nespojovat je s muslimy," uvedl. Po včerejším útoku se zvedla vlna obav a kritiky, jelikož k útoku došlo během křesťanské mše a obětí byl farář.

K útoku se přihlásila teroristická skupina Islámský stát, která vzkázala, že krveprolití provedla dvojice jejich „vojáků".

Lítost nad útokem vyjádřila již celá řada předních představitelů katolické církve, odsoudil jej také Vatikán. Většinu z nich podle deníku čin zděsil, vyzvali ale k primárně k toleranci, pochopení a solidaritě, aby se zamezilo šíření strachu a teroru.

Témata:  Islámský stát Islám

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy