Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další výbuch v Německu. Policie zasahuje u azylového střediska

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Norimberk - Německým městem Zirndorf ležícím poblíž Norimberku otřásla exploze. Zatím není známo, zda byla v kufru výbušnina, v úvahu připadá výbuch sprejů, které byly v zavazadle uloženy.

Ministerstvo vnitra podle agentury DPA uvedlo, že při incidentu nebyl nikdo zraněn. Policie nyní pátrá po asi 30letém muži jižanského vzhledu a ženě, kteří byli s kufrem viděni.

Zavazadlo explodovalo ve 14:15 SELČ. V rozporu s tím ale současně na twitteru uvedla, že nešlo o výbuch, a incident popsala jako prudké vznícení. Na místo byli přivoláni pyrotechnici a další experti, aby okolnosti prošetřili.

Přijímací středisko v Zindorfu je nedaleko pobočky Spolkového úřadu pro migraci a uprchlíky.

V Německu teď vládne velké napětí. Vše začalo útokem ve vlaku mezi německými městy Würzburg-Heidingsfeld a Ochsenfurt. Při útoku byli zraněni čtyři cestující, tři z nich těžce. Agresor byl zastřelen. To byl ale teprve začátek série útoků, které následovaly.

Další útok měl na svědomí 18letý Němec s íránskými kořeny Ali David Sonboly, který v pátek střílel v mnichovském obchodním centru Olympia. Zabil celkem devět lidí, další dvě desítky lidí zranil.

Další brutální útok mačetou nepřežila těhotná žena v Reutlingenu na jihozápadě Německa. Útočník další dva lidi zranil.

Několik málo hodin po vraždě těhotné ženy hlásilo Německo další útok. Pachatelem byl odmítnutý žadatel o azyl ze Sýrie, který se odpálil na hudebním festivalu v bavorském Ansbachu. Syřan (27) se podle zahraničních médií v minulosti léčil na psychiatrii, dvakrát se dokonce pokusil o sebevraždu.

Témata:  Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy