Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Komplic teroristy z Paříže: Do Evropy přišel s uprchlíky

Modlíme se za Paříž
Modlíme se za Paříž
Foto: Robert Pavelka, EuroZprávy.cz

Brusel - V pátek 18. března došlo v Bruselu k zadržení jednoho z mužů podezřelých z teroristických útoků v Paříži z listopadu minulého roku, Saleha Abdeslama. Spolu s ním byl zadržen také tajemný komplic, jehož identita stále není jasná. Podle vyšetřovatelů se ale do Evropy dostal jako migrant. Informoval o tom britský deník The Telegraph.

Muž u sebe podle dostupných informací měl falešný syrský pas na jméno Monir Ahmed Alaaj a falešný belgický průkaz totožnosti se jménem Amine Choukri.

Deník uvádí, že podle zdroje s informacemi o vyšetřování se zřejmě jedná o Syřana nebo Iráčana. Do Evropy dorazil 20. září přes řecký ostrov Leros, kde ho řecká policie vyfotografovala a vzala mu otisky prstů, což je běžný postup pro všechny migranty.

Podle deníku stejnou cestou do Evropy dorazil minimálně jeden ze tří sebevražedných atentátníků, kteří se v den útoků 13. listopadu 2015 odpálili před Stade de France.

Témata:  terorismus teroristické útoky v Paříži Salah Abdeslam

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy