reklama

Christopherová byla zadržena v sobotu, když spolu s dvouletou dcerou, kterou má s Krejčířem, navštívila Čecha ve věznici v Pretorii. Podle prokuratury měla v úmyslu zaplatit vězeňským dozorcům a skupině ozbrojených mužů za to, aby pronikli do věznice a pomohli Krejčířovi uprchnout. Plánované spiknutí se však policii podařilo odhalit.

Během středečního soudního slyšení vystavil advokát Piet du Plessis svou klientku osobním dotazům týkajících se jejího pětiletého vztahu s uprchlým Čechem.

Pár spolu začal chodit v roce 2010 a v roce 2014 žena Krejčířovi porodila dceru. Stalo se tak několik měsíců po jeho zatčení v roce 2013. I během jeho věznění ho stále navštěvovala, loni ji vyšetřovatelé rovněž vyslechli. Hlavní vyšetřovatel jí měl sdělit, že sexuální vztah s Krejčířem má i bývalá přítelkyně bratra Christopherové a že mu nejspíš pomáhala propašovat určité věci do vězení. Po tomto se vztah Christopherové a Krejčíře měl zhoršit, rozešli se letos v dubnu.

Státní zástupce Lawrence Gcaba si ale nemyslí, že by žena k podnikateli již nic necítila. Podle něj by udělala cokoli, aby mu pomohla uprchnout z vězení.

Christopherová přiznala, že si během posledních pár týdnů z vězněným Čechem telefonovali. Odmítla ale, že by se jakkoli podílela na přípravě jeho útěku.

Advokát Piet du Plessis tvrdí, že by jeho klientka měla být propuštěna na kauci, protože prokuratura nemá o její vině skutečné důkazy. Nehrozí prý ani riziko, že by se země mohla uprchnout. Verdikt o případné kauci soud vynese 4. srpna.