Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Následky terorismu a dopad na běžný život: Strach a rušení prázdninových akcí

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Paříž – Francie a Německo se v posledních týdnech staly terčem několika teroristických útoků. Zatím naposledy dva muži hlásící se k Islámskému státu zaútočili na kostel v Normandii a zabili tamějšího kněze. Podle serveru The Local následky útoků v létě pocítí i běžní občané.

Server upozorňuje na vyjádření francouzského ministra vnitra Bernarda Cazeneuveho, který vyzval místní úřady, aby s policií spolupracovaly na zabezpečení prázdninových akcí, a pokud zjistí, že nejsou schopny zajistit dostatečnou ochranu, aby tyto akce zrušily.

Server také připomíná, že pařížská policie již kvůli nemožnosti zajistit dostatečnou bezpečnost před případnými útoky ve francouzském hlavním městě zrušila několik akcí včetně oblíbeného filmového festivalu.

56 hlavních událostí, které jsou na toto léto naplánovány, se policie zavázala před případným útokem ochránit. To se týká například i festivalu Fêtes de Bayonne, který začal včera.

Krom běžných policejních jednotek má být povoláno navíc ještě 23 tisíc policistů, četníků a vojáků. Podle ministra obrany Jeana-Yvese Le Driana chce také země do května příštího roku vytvořit v rámci bezpečnostních složek 9 tisíc nových pracovních míst.

Témata:  Francie teroristický útok na kostel ve Francii

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy