Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Venezuelská krize se dotýká i zoologických zahrad. Zvířata jsou hladová a umírají

LEv
LEv
Foto: Pixabay

Caracas – Venezuela už je několik měsíců v krizi, kterou způsobil pokles cen ropy. Špatná ekonomická situace se kromě lidí, dotýká i zvířat.

Asi 50 zvířat ze zoo v Caricuao zemřelo za posledního půl roku, protože náklady na jejich potravu byly příliš velké. Králici, tapíři, prasata, ptáci a další patří mezi ty, které už v zoo na severu země nenajdete. Některá zvířata nedostal jídlo po více než dva týdny.

„Příběh zvířat v Caricuao je metaforou pro venezuelské utrpení," řekla Marlene Sifontesová agentuře Reuters. Lvi a tygři jsou v zoo krmeni mangem a dýněmi. Podobně jsou na tom sloni, kteří dostávají tropická ovoce, namísto sena.

Zdroj: YouTube

Samotní lidé pak začali kvůli nedostatku jídla lovit zvířata z ulice, jak informuje server National Geographic. Loví se psi, kočky i holuby. Návštěvnici zoo v Caracasu údajně měli ukradnout koně, kterého měli porazit na maso.

Témata:  Venezuela zoo zvířata lvi

Aktuálně se děje

3. května 2024 15:35

Šojgu: Letos ruská armáda dobyla na Ukrajině území o rozloze 547 kilometrů čtverečních

Podle ruského ministra obrany Sergeje Šojgua letos ruská armáda dobyla na Ukrajině území o rozloze 547 kilometrů čtverečních. Tvrdí také, že ukrajinské jednotky ustupují po celé délce fronty. Tato prohlášení ale nelze ověřit.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy