Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mezi terorismem a migrací je jasná souvislost, volá Fico

Rober Fico, slovenský premiér
Rober Fico, slovenský premiér
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Bratislava - Mezi migrační krizí a terorismem je jasná souvislost. Dnes to na tiskové konferenci v Bratislavě prohlásil slovenský premiér Robert Fico.

Přistěhovalci mohli kvůli nedostatečné kontrole pronést do Evropské unie zbraně a výbušniny, uvedl politik, jehož země tento půlrok předsedá EU.

"Existuje propojení mezi migrací a terorismem. Migraci mohli teroristé využít pro převoz zbraní a výbušnin, proto je pravděpodobnost útoků velmi vysoká," řekl slovenský premiér. "Kdokoli mohl překročit hranice, když vrcholil příliv nelegálních migrantů. Bůhví, co měli ve svých batozích kromě jídla a oblečení," poznamenal.

Fico s odvoláním na bezpečnostní odborníky uvedl, že v Evropě se pohybuje kolem 300.000 migrantů, o jejichž původu a úmyslech nikdo nic neví. Většina z nich je podle slovenského premiéra v Německu.

Témata:  Robert Fico uprchlíci terorismus

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy