reklama

Britský bulvární server Express přinesl zprávu o přistěhovalci, který znásilnil „vyděšenou ženu", která právě byla na cestě do práce. To vše jen několik měsíců poté, co útočník narozený v Etiopii získal povolení zůstat ve Velké Británii.

Elias Hussain Mahmud (22) napadl mladou ženu zezadu a srazil ji na zem. Následně jí vyhrožoval zabitím, pak ji podle zprávy dvakrát za denního světla znásilnil. Žena se sice bránila, činu ale zabránit nedokázala. K incidentu došlo ve městě Swansea.

Z místa násilník ihned po činu utekl, policie jej ale po 45 minutách dopadla. Při pátrání jí pomohly telefonáty od občanů, kteří nahlásili podezřele se chovajícího člověka v nedaleké obytné zóně.

Muž se dostal do Velké Británii loni jako ilegální přistěhovalec, následně ale dostal povolení k pobytu v zemi do roku 2020.

Žena, jejíž jméno nebylo uvedeno, vypověděla, že se není velmi bojí a od útoku, který se odehrál v dubnu, raději ani neopustila dům.

Když přistěhovalec za tento čin stanul před soudem, přiznal se ke dvěma znásilněním, přepadení, ublížení na zdraví i k tomu, že někomu vyhrožoval smrtí. Za svoje zločiny si teď odsedí 12 let.

„Byl to velmi vážný incident, který pochopitelně vyvolal velký veřejný zájem. Osamělá žena šla do práce, když byla napadena a znásilněna v děsivých podmínkách. Tento incident oběti naprosto změnil život a my s ní velmi soucítíme," uvedl po vynesení rozsudku vrchní inspektor Esyr Jones.

„Útoky cizinců, jako byl tento, jsou ve Swansea vzácné, ale když k nim dojde máme odborné pracovníky, kteří tyto zločiny důkladně vyšetřují, a nezávislé partnerské agentury, které jsou schopny poskytovat podporu a péči obětem," dodal.