Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Devítiletý kluk zastřelil svého pětiletého bratra, matku zadržela policie

Teenageři
Teenageři
Foto: Pixabay

Washington - Americká policie zadržela matku pětiletého chlapce, jehož nešťastnou náhodou zastřelil o čtyři roky starší bratr.

Devětadvacetiletá žena je obviněna ze zanedbání péče o dítě, neboť nechala oba sourozence bez dozoru. K její smůle se v domě stejně jako v řadě dalších amerických domácností nalézala pistole, jíž dítě objevilo.

Podle vyšetřovatelů citovaných agenturou AP se devětadvacetiletá domácí ošetřovatelka Generra Brownová vypravila k případu nemocného člověka do domu přes ulici a nechala po tu dobu své děti samotné doma.

Chlapci si šli hrát do ložnice rodičů a ve skříni objevili nabitou pistoli. Když ji ten starší vzal do ruky, vystřelila a zasáhla mladšího bratra do hlavy. Byl na místě mrtev.

Případy dětí nešťastně zastřelených svými sourozenci nejsou v USA nijak výjimečné, v posledních letech se ale statistiky zhoršují.

Témata:  USA děti

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy