Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Penzion odmítl ubytovat turecké studenty. Araby nechceme, tvrdí

Vlajka Slovenska
Vlajka Slovenska
Foto: Pixabay

Bratislava - Kritiku tureckého velvyslanectví i slovenského ministerstva zahraničí si vysloužil bratislavský penzion, který před časem odmítl ubytovat studenty z Turecka.

Jako důvod uvedl to, že z bezpečnostních důvodů nepřijímá "lidi z Turecka a arabských zemí". Podle turecké ambasády jde o rasismus a porušování lidských práv, informovala slovenská média.

Penzion Apartments Stella nedaleko Bratislavského hradu odmítl ubytovat tři studenty z Turecka, kteří se na Slovensko chystali přijet v rámci výměnného programu Erasmus+. Na objednávku přes internet jim penzion lámanou angličtinou odpověděl, že z "bezpečnostních důvodů" nepřijímá lidi z Turecka a arabských zemí.

Na námitku, že je jeho postup rasistický, penzion odpověděl: "Neposkytujeme ubytování nikomu ze zemí, v nichž probíhá ozbrojený konflikt (Kurdové), válka nebo vojenský puč. Ne, nejsme rasisti, jsme jen rozumně opatrní a myslíme na zájem našich dalších zákazníků."

Témata:  Slovensko studenti

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy