Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francie ruší bleší trh v Lille, obává se dalších útoků

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Lille (Francie) - Kvůli obavám z atentátu ve Francii zrušily úřady tradiční obří bleší trh v Lille, který je asi největším v Evropě.

Oznámila to dnes starostka tohoto severofrancouzského města Martine Aubryová.

"Je to otázka morální odpovědnosti. Udělali jsme skutečně vše pro zvýšení bezpečnosti, ale některá rizika nedokážeme snížit. Je nutné zrušit bleší trh 2016. Je to bolestné rozhodnutí," řekla bývalá ministryně a šéfka vládní Socialistické strany Aubryová. Zdůraznila rozsah trhů, které loni přilákaly na 2,5 milionu návštěvníků.

O víkendu 3. a 4. září se jako v minulých letech počítalo s asi 10.000 prodejními stánky nabízející všemožné použité zboží na 100 kilometrech chodníků. "Měly to být zase dva bláznivé dny a jedna bláznivá noc. V dané situaci je nutné zastavit něco, co vzhledem k rozsahu nelze bezpečnostně zajistit," vysvětlil představitel kraje Michel Lalande.

Témata:  Francie terorismus

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy